Kesäkursseja, jotka on tarkoitettu paitsi oman paikkakunnan nypläyksen harrastajille, myös muille on järjestetty eri vuosina eri organisaatioiden toimesta.

Esimerkiksi kesäyliopisto ja Eurajoen kristillinen kansanopisto ovat olleet järjestäjinä.

Vanhatkin raumalaiset nyplääjät ovat käyneet muilla paikkakunnilla oppimassa uutta, kuten jo 1979 Mynämäellä järjestetyllä Karjalaisten nyytinikien kursseilla.

Nypläämässä Ester Aaltonen. Opettajana toimi Marja-Leena Visasalo. Myös ulkomaisilla kursseilla on käyty.

Raumalla on useaan otteeseen suunniteltu pitsinnypläysopetuksen keskittämistä ja kehittämistä jopa ammattitasolle asti, mutta toistaiseksi suunnitelmat eivät ole toteutuneet. Viimeksi on opetusta kaavailtu EU-rahoituksen avulla aloitettavaksi.

Raumaa lähinnä toimiva tekstiilialan opetusta antava käsi- ja taideteollisuustoppilaitos Nakkilassa on ottanut nyplätyn pitsin opetusohjelmaansa.


Pitsien kiinnityskurssi

Yksi toistuva lyhyiden kurssien aihe on ollut pitsien kiinnitys ja pitsiliinan teko. Monet aristelevat pitsin kiinnittämistä, sillä tässä vaiheessa voi vielä pilata hyvän työn. Kurssilla työvaiheet selviävät kohta kohdalta. Moni pitää varmempana pitsin kiinnittämistä koneella. Kun työvaiheet on oppinut, sujuu pitsiliinan tekeminen kotonakin.